Info VastePlanten

Pennisetum alop. Moudry met Salvia Amistadt.
Alcea Parkallee.

Stelregel is dat alles wat in pot is gekweekt, jaarrond geplant kan worden tenzij het vriest. De wortels van potgekweekte planten worden niet beschadigd als je ze in de tuin zet, (dit in tegenstelling tot verplanten vanuit de grond wat in principe alleen kan als de plant nog niet aan de groei is)

De makkelijkste tijd is eigenlijk vroeg voorjaar tot de zomer (daarna kan het uiteraard wel, maar moet er wat meer water gegeven worden) Of weer tegen de herfst aan als het al weer wat meer regent natuurlijk…

Heliopsis helianthoides Summer nights met Gaura lindheimeri en Molinia Caerulea Edith Dudszus.

Vaste planten zijn grofweg gezegd kruidachtigen (‘s winters onder de grond). Lavendel bijvoorbeeld, staat vaak bij de vaste planten maar is eigenlijk een halfheester want we zien hem nog staan in de winter.

Vaste planten in onze tuinen komen van vele andere delen van de wereld, er zijn veel makkelijke soorten, maar ook die wat meer aandacht behoeven.

Bij ons op de plantenmarkt geven we graag advies en lopen met u door de afdeling om in overleg te bedenken welke planten voor u en uw situatie passend zijn.


Omdat we al zoveel ervaring hebben kunnen we u veel vertellen zonder blabla. We proberen altijd bijzondere soorten te hebben, nieuwe cultivars en verbeterde soorten. Zoals bijvoorbeeld de Geraniums van de laatste jaren, de hit Rozanne is bekend bij iedere tuinliefhebber, maar inmiddels alweer oud nieuws. Leuker is het om te vertellen over de Calamintha Blue cloud, die al jaren in flinke pollen in eigen tuin staat te bloeien van juni tot de vorst, een wolk van bijen eromheen.

Bonte appelmunt en lage Sedum. Allebei zeer goed voor bijen en hommels!

Kleurencombinaties maak je niet alleen met bloemen, blad is er langer, en door bladkleuren te combineren met bloemkleuren en dan ook nog met verschillende bladvormen heb je een stuk meer kans op een spannende combinatie. Grijsbladige en wintergroene bodembedekker Lamium mac. Beacon silver bijvoorbeeld, een plaatje als de crocusjes erdoorheen komen in het voorjaar en de Helleborus in de buurt staat.